Aan het begin van de corona crisis hebben we zorginstellingen gevraagd of we ze konden helpen met de inzet van Amber. Envida reageerde enthousiast daarom brachten we alweer bijna 2 maanden een Amber naar Thomas. Hij werkt in de Thuiszorg en heeft via Natasja (Amber) en Guido (Envida) een Amber ‘gekregen’.

Het is de eerste keer dat we onze auto’s uitlenen op deze manier, dus we zijn natuurlijk erg benieuwd naar zijn ervaringen. Hoe bevalt het elektrisch rijden, en lukt het met het laden in de buurt? Krijg je vragen en opmerkingen over Amber of de auto?

Thomas: “Het rijden met deze luxewagen bevalt enorm. Elektrisch rijden is zo ontspannen. Geruisloos start de auto en zonder enige inspanning rijdt hij weg. Niet hoeven te schakelen, geen motorgeluid gecombineerd met de luxe van een BMW. Mijn vrouw ervaart zelfs minder klachten in haar bekken tijdens rijden met de BMWi3.

We hebben de mogelijkheid tot Amberen serieus besproken. Het niet hoeven schakelen, ontspannen rijden en de comfortabele stoel zorgen ervoor dat ze eigenlijk al om is. We kunnen de BMW i3 niet veroorloven, maar een bundel bij Amber lijkt zeer betaalbaar.

Ik heb in mijn buurt een oplader van Eneco. Deze is op loopafstand en altijd beschikbaar als ik moet laden . Het laden duurt wel vrij lang, maar ik laad hem meestal ‘s nachts op.

Op het werk stond iedereen te kijken van de auto. Idem met de buren en familie. Krijg veel positieve reacties, vooral naar jullie gericht. En iedereen is benieuwd hoe het is om een elektrische auto te rijden. Ik vertel dat het zeer ontspannen is, het is daarnaast ook een prachtige auto om te zien. Eigenlijk is iedereen verbaasd over de kosten van jullie bundels.”

 

Benieuwd welke zorgprofessionals ook tijdelijk gebruik maken van Amber? Lees hier verder.