Amber levert veilige en comfortabele deelauto’s: ze staan voor je klaar als je ze nodig hebt. Het schoonhouden van deze auto’s was iets wat we altijd al heel serieus namen. Met de komst van het coronavirus is hygiëne nog belangrijker geworden. We besteden nog meer tijd aan het reinigen van de binnenkant van de Ambers. En nu gaan we een stap verder. We hebben een systeem ontwikkeld, om als de auto leeg is, deze met UVC licht te ontsmetten.
Amber with UVC light
UVC licht wordt al gebruikt als ontsmettingsmiddel in verschillende industrieën. Zo gebruikt Mayo Clinic in de Verenigde Staten robots met UVC lampen om ziekenhuiskamers te ontsmetten. Verschillende waterleidingbedrijven gebruiken de technologie om er zeker van te zijn dat er geen virussen of bacteriën in het drinkwater zitten.

Veiligheid
UVC heeft een dodelijke uitwerking op virussen en bacteriën. Het licht is zeer schadelijk voor alle levende organismen en het is onzichtbaar. Zodra de lamp uit is, blijven er geen schadelijke stoffen of straling achter. Dus bij lege auto’s is het een veilige en effectieve manier van desinfecteren. Omdat UVC straling niet door glas heen gaat is er geen gevaar voor de omgeving. Het veilig toepassen van deze methode is waar Amber nu onderzoek naar doet.
Door voor een korte tijd een fel UVC licht in de auto te laten schijnen worden virussen en micro-organismen die zich op de oppervlakken in de auto bevinden gedood.

De eerste twee auto’s in de Amber vloot zijn binnenkort zelf desinfecterend. Als de proef succesvol is,  wordt het naar de hele vloot uitgerold.