Stilstaande auto’s, daar houden we bij Amber niet van. Daarom rijden momenteel de zorgverleners met onze Ambers. We zijn heel benieuwd naar hun verhalen. Jij ook? Lees ze hier verder.

 

Emie:

“Met veel plezier ben ik werkzaam bij de Specialistische Revalidatie de Tolbrug in Den Bosch. Binnen de paramedische zorg werk ik als ergotherapeut. Ik ondersteun revalidanten om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren, zodat zij terug kunnen keren naar hun thuissituatie! Van jezelf wassen en aankleden tot aan het vuilnis buiten zetten: uiteenlopende activiteiten die de revalidant gewend was om te doen.

Zelfredzaamheid, eigenaarschap van het revalidatieproces en betekenisvol handelen staan centraal binnen de revalidatie. Ik begeleid niet alleen revalidanten om de juiste leerhulp te bieden, maar ook mijn collega’s uit het vak (ergotherapeuten en revalidatie coaches). Dit doe ik samen met het klinische team binnen het traject ‘Revalideren is Leren’.

Ik richt mijzelf voornamelijk op neurologische ziektebeelden. Daarnaast zijn er op dit moment revalidanten met amputaties en ook meer (ex) coronapatiënten die wij begeleiden met het geleidelijk opbouwen van hun leven. Er wordt veel flexibiliteit gevraagd in deze tijd… Soms een uur eerder of later starten, de verpleging een helpende hand bieden, langer doorwerken of in het weekend (extra) werken. Amber helpt mij om flexibel te kunnen zijn. Het is ontzettend fijn dat ik nu niet meer hoef te lopen naar het station of te moeten wachten op de bus of trein. De auto biedt mij erg veel comfort en gelukkig voelde het al snel vertrouwd door de goede service. Op deze manier kan ik mijn krachten inzetten om de revalidanten te ondersteunen!”

 

Lianne:

 “Ik werk bij PSW Junior en ik loop nu momenteel stage bij het Laurentius Ziekenhuis voor mijn opleiding tot verpleegkundige. Ik loop stage op de verpleegafdeling B3: interne geneeskunde / MDL en Oncologie.

Iedere dag verleen je zorg om je patiënten beter te maken, dag in dag uit ben je bezig met verpleegtechnische handelingen, je kennis toepassen, overleggen met andere disciplines. Maar natuurlijk ben je ook bezig met sociale contacten want ik vind het zelf erg belangrijk om een goede band te hebben met je collega’s, en aangezien ik superleuke collega’s heb lukt dit zeker!

Ik had mezelf opgegeven bij Amber voor een zorgheldenauto zodat ik nu tijdelijk niet afhankelijk hoef te zijn van het openbaar vervoer of van anderen.

De auto die ik voor de komende tijd te leen heb, ga ik met veel enthousiasme gebruiken. Ik ben erg blij en dankbaar dat ik een van de gelukkigen ben geweest die deze mooie auto te leen krijgt voor de komende tijd!”

Karlijn:

“Als het geen Corona tijd was, was ik 5 keer per week op het voetbalveld te vinden en daarnaast nog in het zwembad en in de sportschool. Ik hou ontzettend van sporten dus! Helaas zit dat er voor nu tot minimaal september niet meer in voor mij.

Momenteel ben ik al 3 jaar werkzaam in Amsterdam als verpleegkundige, in het Dr. Sarphatihuis. Dit is een verpleeghuis waar ik de ouderen verpleeg en verzorg en gelukkig kan ik dit met heel veel liefde doen! Mijn werk is een stuk ingewikkelder geworden door het virus, helaas heeft deze ook mijn werkplek bereikt. Dit houdt in dat we kampen met de nieuwe bezoekersregeling wat natuurlijk ontzettend verdrietig is (we skypen gelukkig veel met familie), en daarbij natuurlijk het aanvechten van het virus. Elke dag aan en uittrekken van de bepakking, hopen dat je het goed doet zodat je dit niet mee neemt naar huis. Of andersom, proberen zoveel mogelijk afstand te houden en thuis te blijven in je vrije tijd zodat je de kwetsbare groep op je werk niet besmet.

Voor het Corona virus in beeld kwam, had ik na veel nadenken een besluit genomen. Dat was op zoek gaan naar een nieuwe uitdagende werkplek. Omdat ik al 3 jaar hier werkzaam ben wilde ik weer ergens anders heen om nieuwe ervaringen op te doen. Ik kan wel vertellen dat dat nu een stuk moeilijker is, om de ouderen te verlaten en ergens anders te gaan werken.

Ik zal vanaf 01-05 gaan werken op mijn nieuwe werkplek, het UMC in Amsterdam. Hier hoop ik ook weer een hele nieuwe groep mensen te helpen en verplegen in deze zware tijd. Ik was erg enthousiast toen ik het initiatief zorgheldenauto’s vond via een collega verpleegkundige. Omdat ik woonachtig ben in Almere en niet beschik over een auto, moet ik elke dag met het OV (trein, tram en metro) van en naar werk. Dit wordt momenteel afgeraden door het RIVM, liefste dat alleen te doen als het echt moet.

Zo kwam ik in aanmerking met het bedrijf Amber. Ik kreeg direct een email en na fijn contact kwam deze erg snel bij mij op de stoep! De Amber auto zet ik in om van en naar werk te komen en zo het OV zoveel mogelijk te vermijden. Dit gaat ontzettend goed! Ik kom nu erg snel van huis naar werk en andersom, wat normaal een uur zou kosten minimaal duurt nu een halfuur.

De Amber zorgt dus voor mij voor een fijne en snelle vervoersmogelijkheid, waardoor ik hopelijk zo min mogelijk in contact kom met mijn omgeving, en daarbij dus veilig van en naar werk kan komen.”

 

Jason:

 “Ik ben laatste jaar coassistent aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Dit betekent dat ik over een jaar arts zou zijn. Door het Coronavirus is echter de hele opleiding stil komen te liggen. Als volgende coschap zou ik in het Bernhoven ziekenhuis in Uden aan de slag gaan bij de dermatologie. Ik werd vervolgens door het Bernhoven benaderd of ik zou willen helpen op de SEH tijdens de Coronacrisis. Ik vervul hier verschillende werkzaamheden, die iedere week veranderen. Dit varieert van het plaatsen van infusen tot het helpen coördineren van overplaatsingen.

Binnen onze opleiding is Uden berucht slecht te bereiken met het OV, wat natuurlijk nog erger is geworden nu het OV beperkt rijdt. Dus om binnen een redelijke tijd in het ziekenhuis te komen, is jullie Amber een grote uitkomst. Hierdoor ben ik de helft van de tijd onderweg en kan ik ook avond- of nachtdiensten doen als dat nodig is. Hartelijk dank hiervoor.”

 

Petra:

“Ik ben Petra en sinds 1984 werk ik in de zorg. Ik begon mijn loopbaan in het Gemeente ziekenhuis in Arnhem. In 1989 heb ik mijn specialisatie cardiologie gedaan. In 1992 ben ik in het ziekenhuis in Velp gaan werken op de IC/CC afdeling. Uiteindelijk ben ik in 1998 terug gegaan naar mijn roots, en in het Rijnstate ziekenhuis op de Cardiologie gaan werken. Daar waar voorheen het Gemeente ziekenhuis stond.

Na 30 jaar werken als verpleegkundige, en gespecialiseerd cardiologie verpleegkundige heb ik in 2014 de switch gemaakt naar het wetenschappelijk onderzoek en gaan werken als research verpleegkundige voor de cardioresearch in het Rijnstate ziekenhuis.

Mijn werktijden veranderden van onregelmatig, weekenden en feestdagen naar een kantoorbaan van 08:00 tot 16:30 uur.

Ik leerde mijn huidige vriend kennen, die op de hartkatheterisatie afdeling van het ziekenhuis werkt. Uiteindelijk gingen we samenwonen en reden vaker met 1 auto naar het werk. Het hebben van 2 auto’s was niet meer noodzakelijk, dus deze nam mijn dochter over die inmiddels werkte en onregelmatige diensten, weekenden en feestdagen werkte.

Met het COVID-19 crisis werd er weer een beroep gedaan op me omdat ik nog steeds BIG geregistreerd verpleegkundige ben en ervaren CCU verpleegkundige. De verpleegkundigen met IC opleiding en die rouleerden op de CCU werden ingezet op de IC i.v.m. de opschaling van de bedden. En zo werd ik samen met mijn andere research collega ingezet op de afdeling waar ik weer de onregelmatigheid inging. Tja en toen was een 2e auto wel zo fijn omdat ook mijn vriend oproep-diensten heeft voor de hartkatheterisatie, daar het Rijnstate ziekenhuis een regiofunctie heeft voor de dotters.

Via een tip van onze diensten planner heb ik me ingeschreven voor een auto bij auto.nl, een auto voor de zorgtoppers. En toen werd ik gebeld door Jens, en werd ik super blij gemaakt met een auto van Amber.

Ik hoef nu niet meer samen te puzzelen met mijn vriend hoe we het vervoer oplossen en gewoon alle diensten mee draaien. De elektrische auto was even wennen maar het rijd echt fantastisch. Het is een goed gevoel dat ondanks dat ik wel “van huis” moeten de weg op, ik in ieder geval door Amber milieu bewust de weg op ga.

Top Amber bedankt!”

 

Remon:

“Ik werk als Promovendus chirurgie voor de universiteit Maastricht waar ik onderzoek doe naar nieuwe technieken binnen de behandeling van patiënten met een vorm van leverkanker (uitzaaiingen dan wel primaire tumoren). Ik hoop hierop over ca. 3 jaar te promoveren en uiteindelijk binnen te komen in de opleiding tot chirurg. Daarnaast ben ik vanaf deze maand begonnen met het draaien van ANW-diensten (Avond-, Nacht- en Weekenddiensten).

Tijdens zo’n ANW dienst ben ik bereikbaar voor verschillende zorgcentra bij mij in de buurt (maximaal 30 minuten rijden van mijn locatie). Wanneer ik word gebeld, kunnen de meeste vragen telefonisch worden afgehandeld. Voor de dingen die niet telefonisch kunnen worden afgehandeld, moet ik een visite rijden. De zorg omvat voornamelijk de zorg voor ouderen.

De werkzaamheden tijdens zo’n dienst kunnen variëren van het schouwen van een overleden persoon tot het plakken/hechten van een wond. Afgelopen weken is daar ook nog de zorg rondom Corona verdachte/positieve ouderen bijgekomen. Om deze visites te kunnen rijden, heb ik een auto nodig. Op dit moment heb ik zelf nog geen auto. Ik wilde als tijdelijke oplossing voor deze diensten een auto gaan delen met meerdere personen, echter is dat in deze “Corona-tijden” geen goede oplossing. Ik kan de Amber dus ontzettend goed gebruiken om mijn diensten goed te kunnen draaien. De diensten zal ik met name draaien vanuit Maastricht. Echter, kan het ook voorkomen dat ik elders in het land een dienst moet opvullen.”

 

Miranda:

“Ik ben werkzaam bij de Passerel, dit is een stichting voor verstandelijk beperkte mensen. Ik werk in Twello als woonbegeleidster en daarnaast begeleid ik ambulant mensen met een beperking. Zij wonen her en der in de wijk.

De werkzaamheden variëren van het helpen in de huishouding tot de dagelijkse verzorging en het helpen bij de administratie en sociale contacten onderhouden.

Ik ben super blij met de Amber, deze kan ik mooi gebruiken om naar het werk en de ambulante cliënten te gaan. Het scheelt enorm veel tijd, normaal doe ik het op de fiets, nu met de Amber heb ik wat meer tijd om bij de cliënten te zijn.

Echt super, dit initiatief, zeer welkom in deze bijzondere tijd.”