Maandag 23-09:

Vandaag is de dag waarop we de “lever je autosleutels in challenge” aangaan. We rijden vanuit Den Bosch met de eigen auto naar het kantoor van Amber op Strijp-T, om daar de eigen autosleutels in te leveren. Na het inlever moment krijgen we een demo van Bas. Hij legt ons precies uit hoe de Amber app en het rijden in een Amber, werkt. Na de demo maken we een proefritje op het Strijp-S terrein. Even wennen hoor, dat elektrisch rijden!

Na de demo gaan we vol goede moed zelf de weg op en rijden we terug naar Den Bosch. Daar parkeren we de Amber bij PNB (Provinciehuis Noord-Brabant) hub. We moeten even wennen aan de nieuwe handelingen zoals het opladen, uitzetten en in de app afmelden.

 

Dinsdag 24-09

Vandaag halen we de Amber al vroeg op om naar onze boekhandel in het centrum te rijden. Daar halen we de bestellingen op om die in Schijndel en Vught te bezorgen.  Na afloop parkeren we de Amber weer op de PNB hub. Het is even oppassen dat je niet te hard rijdt want dat gaat snel in een Amber! Verder gaat het rijden heel soepel en gemakkelijk. Het elektrisch rijden begint te wennen.

 

Vrijdag 27-09

Een lange rit van Den Bosch naar Doetinchem om een vriendin op te zoeken. Het is een rit van 105 kilometer. Een rit die we net zouden kunnen halen met de range van onze Amber, daarom hebben we ervoor gekozen om op locatie niet bij te laden. Niet zo handig bleek achteraf… We moesten op de terugweg omrijden door een wegafsluiting waardoor we met nog maar 7 km range op de teller aankwamen in Den Bosch. Dat was geen fijn gevoel. Volgende keer dus toch even op locatie bijladen.

 

Maandag 30-09

In de avond alvast de Amber opgehaald zodat deze morgenvroeg voor de deur staat. Morgen is namelijk een drukke dag, en dan is dat 10 minuten lopen naar de PNB-hub toch niet zo handig. Fijn dat we de Amber ‘s avonds al kunnen reserveren en dat parkeren ‘s nachts gratis is.

 

Dinsdag 01-10

Al vroeg in de ochtend vetrokken naar Schijndel. Het is superdruk op de weg. Een aantal tegenliggers knipperden met hun lichten waardoor ik dacht dat mijn lichten niet aanstonden. Wat bleek ze stonden op groot licht. In het vervolg eerst controleren dus… Na het bezorgen van de boeken met een Amber doorgereden naar mijn afspraak bij de tandarts. Terwijl ik bij de tandarts was, werd ik gebeld door iemand van Amber met de vraag wanneer ik de Amber terug zou zetten. Ik had namelijk een reservering tot 10:00 uur en het was inmiddels al 12:00 uur. Helemaal vergeten om de reservering te verlengen… oeps. De jongeman aan de andere kant van de lijn reageerde heel vriendelijk. Gelukkig was het geen probleem om de Amber wat later terug te brengen.

 

Donderdag 03-10

De challenge is ten einde, morgen halen we onze eigen autosleutels weer op. Als we terugkijken op de afgelopen dagen dan zijn we erg tevreden… In het begin moet je even wennen aan het rijden, opladen en het maken van reserveringen. Maar daarna is het gebruik echt heel handig en gemakkelijk. Wat ook leuk was, is dat we op onze eigen socials van de boekhandel ontzettend veel positieve en leuke reacties kregen van volgers! Je merkt dat duurzaam gedrag steeds belangrijker aan het worden is en daar sluiten wij ons volledig bij aan. Een auto inzetten op het moment dat het echt nodig is, is iets wat we erin gaan houden! Onze eigen auto is inmiddels 20 jaar oud en na deze challenge lijkt het erop dat we hem niet gaan vervangen door een nieuwe ….