Sinds kort rijden KPN en Rabobank ook met Amber. Waarom kiezen werkgevers voor Amber bij het organiseren van de zakelijke mobiliteit?

Uit een rondgang bij klanten blijkt dat de drie belangrijkste redenen om met Amber te starten zijn: duurzaamheid, kostenbesparing en flexibiliteit.

Duurzaamheid

Mobiliteit is in veel organisaties verantwoordelijk voor meer dan 60% van de totale CO2-uitstoot. Dus hier is gemakkelijk winst te behalen. De Amber vloot bestaat uit 100% duurzame, elektrische BMWi3’s. En daarnaast weten we dat deelauto gebruikers, veel minder autokilometers maken en ze hierdoor nog eens extra 10% minder  CO2 uitstoten.

Kostenbesparing

Auto’s kunnen efficiënter ingezet worden. Wist je dat de gemiddelde auto in Nederland 22 uur per dag stil staat? Door het delen van auto’s zijn er minder parkeerplaatsen nodig. Dat is besparing 1. Ook weten we dat 10 ‘ambulante’ medewerkers van gegarandeerde mobiliteit kunnen worden voorzien met 1 auto en dat is de tweede besparing. Door de invoering van deelauto’s reduceer je ook de administratieve handling van de reiskosten declaraties. En dat was nummer 3.

Flexibiliteit

Steeds meer werknemers willen geen leaseauto vanwege de bijtelling en het gebrek aan parkeerplaatsen. Ook zien we dat werknemers diverse vervoersvormen naast elkaar willen gebruiken. Bijvoorbeeld op de fiets naar kantoor en vervolgens naar een werkafspraak met Amber. En vervolgens als er een file staat, weer terug naar kantoor met de trein. Dit is precies het beeld dat Amber voor ogen heeft: flexibiliteit in vervoersoplossingen waarbij de keuze bij de gebruiker ligt.

Lees hier verder