Overweeg je een nieuw mobiliteitsbeleid voor jouw organisatie? En zie je op tegen de implementatie? Lees dan snel verder voor de tips van Thom. Thom heeft al ruim 21 organisaties (en ruim 3.300 medewerkers) geholpen bij een succesvolle onboarding.

Zijn tips: 

1. Start met een pilot EN houd deze simpel.  DE vraag bij elke nieuwe klant is altijd “willen de collega’s met elektrisch deelvervoer rijden?”. Een echt antwoord op deze vraag?! Hou je pilot dan vooral eenvoudig en betrek zoveel mogelijk medewerkers. Rijden er af en toe wat medewerkers die eigenlijk een lease auto hebben met een Amber? Top! Zelfs die medewerkers hebben dus een oningevulde behoefte. Ben dus niet bang om de pilot open te stellen en kader zo min mogelijk af. Alleen zo kun je die ene ham-vraag echt beantwoorden.

2. Maak het makkelijk … Mensen zijn best bereid om andere vormen van vervoer te overwegen. De alternatieven moeten dan wel makkelijk bereikbaar en te gebruiken zijn. Zo weten wij uit onderzoek dat mensen graag met Amber naar zakelijke afspraken rijden. Maar dat ze dan wel de auto de avond van tevoren mee willen nemen zodat ze niet eerst naar kantoor hoeven. Klinkt best logisch, toch?!

3. Laat je ontzorgen! Zo’n pilot klinkt allemaal als een hoop werk, maar ‘collega’s in deelauto’s krijgen’ is waarschijnlijk niet te vinden in je functieomschrijving. Laat Amber je daarom zoveel mogelijk uit handen nemen!

Lees meer over Hoe werkt Amber