Wij zijn benieuwd naar onze drivers en hun verhaal. Waarom hebben zij er nou voor gekozen om met Amber te rijden en wat willen zij ons nog meegeven? Wij zijn in gesprek gegaan met Tom Melotte, driver van Amber en werkzaam bij ABN Amro. 

 

Waarom heb je ervoor gekozen om met Amber te gaan rijden?

Ik ben fan van de deeleconomie en elektrisch rijden. Daarbovenop zijn de auto’s van Amber duurzaam en fijn om mee te rijden.

 

Hoe bevalt Amber?

Goede service en de app werkt goed. Zodra ik weet dat ik een Amber nodig heb, plan ik m’n rit. Mijn collega’s maken wel last minute reserveringen. Sommige reserveren 5 minuten van tevoren maar ook zij pakken er niet naast. Overdag wordt de telefoon altijd direct aangenomen. Dat is ’s avonds anders maar dan word ik altijd binnen 15 minuten teruggebeld.

 

Heb je een tip voor Amber?

Koppel een reward/ puntensysteem aan de app. Bijvoorbeeld: na zoveel ritten of zoveel gereden kilometers, krijg je een Amber gimmick. Hiermee beloon je de drivers.

 

Wat zijn de nadelen van het rijden met een Amber?

Er is sprake van confirmation bias. Dat geldt met name voor nog niet-drivers. Zolang het bereik onder de 600 km is, willen veel mensen niet met een Amber rijden. Ik vind dat vreemd want wie rijdt 600 km op een dag?! Je moet je auto gewoon thuis kunnen opladen en dan is het issue van bereik direct van tafel. Andere kritische vragen die ik krijg: hoe lang gaat de batterij mee? Ik merk dat leeftijd en woonplaats een belangrijke rol spelen. Jongere mensen die in een grote stad wonen, omarmen het concept sneller.

 

 Wat zijn de voordelen van Amber?

On demand, altijd opgeladen en altijd klaar om te rijden. De auto’s zijn ook altijd proper. Amber is altijd beschikbaar en worry free!

 

Meer weten over rijden met Amber? Dat kan!