Maandag 17 december is de dag dat Bas en ik onze roadtrip zijn gestart met de elektrische Amber. We maken ons op voor ruim 500 kilometer. Toch is het wel spannend, het is niet dat we nooit in een elektrische auto hebben gereden maar meer om de afstanden en de laadpalen onderweg. Maar komaan, let’s do it!

Aangekomen op kantoor Amber in Eindhoven worden we geïnstrueerd door Sterre. Sterre geeft ons nog wat laatste tips en tricks zodat we goed voorbereid op pad kunnen. Instagram check, spullen check, route check, en video check, daar gaan we dan. Wat verwacht je van een roadtrip.. Wij? Nou veel steden in korte tijd bezoeken en zorgen dat je veel kilometers maakt. Dat is ook precies wat we gaan doen..

De eerste stop is Keulen, dit halen we niet met één tank (batterij dus). Tijdens de rit zoeken we via my.newmotion waar we een beetje leuk kunnen laden. We komen op uit bij de IKEA in Kaarst, het is op de route en we kunnen er nog een bakje koffie drinken.

Na ongeveer één uurtje hebben we de IKEA gezien en krijgen we in de app de melding dat de auto weer voldoende opgeladen is om verder te gaan. Check check en we gaan weer verder naar Keulen.

2 KeulenAankomst in Keulen, tja wat zullen we zeggen. Het is net voor de feestdagen, de kerstmarkten staan klaar en de hele stad is op straat. Een gezellige boel, maar auto’s blijven dan toch lastig. Team Amber heeft ons de opdracht gegeven om foto’s met Amber te maken op de kerstmarkt. Wat doe je dan? Auto parkeren voor de kerstmarkt, uitstappen en snel foto’s maken.. Hahah zie hier het resultaat! Daarna parkeren in een van de garages zodat we over de kerstmarkt kunnen lopen. Heel tof omdat alle pleinen aan elkaar liggen, je kan dus prima van het een naar het ander lopen. Druk, gezellig en we genieten ervan.
Na wat shoppen en een glaasje glühwein bereiden we ons voor om naar Aken te gaan. Het plan is om in Aken naar de kerstmarkt te gaan, maar na ruim 200 kilometer en een korte nacht zijn we moe.. Amber gaat aan de lader (powered by Tesla) en wij gaan na een biertje naar ons bed!

Het begin van een nieuwe dag, het begin van ons volgend avontuur met Amber. #driveamber #eroadtrip staan al in ons systeem genoteerd.

Vandaag gaan we de grote steden van België bezoeken, we beginnen de ochtend in Luik daarna rijden we door naar Brussel om vervolgens te eindigen in Antwerpen. Het is natuurlijk best pittig drie steden in één dag maar gelukkig zijn de afstanden goed te doen. Het grootste avontuur zit hem in de laadpunten. Gisteren is dat goed gegaan aangezien we in Aken in de nacht konden laden. Vandaag moeten we dat nog zien.

Tijdens het rijden merken we gelijk dat het warmer is en dat we minder wind hebben, dit resulteert direct in meer kilometers. Een opluchting zullen we maar zeggen!

3 LuikBij aankomst in Luik zien we op de parking de aanwezigheid van een laadpaal, dat is natuurlijk wel het beste.. Wij gaan de stad in en Amber kan weer laden! Perfect. Het gevoel van twijfels over de afstanden voor het elektrisch rijden worden op deze manier wel een stuk minder. Veel parkings hebben de mogelijkheid om elektrisch te laden. Je kunt de pech hebben dat er geen laadpaal beschikbaar is maar het idee dat je altijd binnen een beperkt aantal kilometers kunt laden geeft rust tijdens het rijden.

Na het bezoek aan Luik zetten we onze trip voort naar Brussel, een vertrouwde plek aangezien ik daar gewerkt / gewoond heb. Tijdens het rijden houden we het aantal kilometers in de gaten, op het moment dat je harder gaat rijden dan gaat het aantal kilometers ook sneller omlaag. Pas hier je rijstijl op aan en je kunt op je gemak naar de volgende bestemming.

En dan zijn we een middagje in Brussel, dat is een snelle middag. Tijdens het koffie drinken en het wandelen door te stad bespreken we of we in Brussel zullen eten of toch in Antwerpen. Maar gezien het tijdstip en de drukte twijfelen we. Om 15.00 uur nemen we het risico en gaan als een malle naar Antwerpen. Amber vertelt ons hoe we moeten rijden en het mooiste is hoe we de files moeten vermijden. Woepwoep, met amper vertraging arriveren we in Antwerpen.

Aankomst in Antwerpen.. Weinig vertraging zeiden we toch? Bouwverkeer in Antwerpen en meerdere eenrichtingswegen zorgt ervoor dat we nog 3 rondjes door te stad rijden. Goede reclame voor Amber! Daar doen we het voor. Uiteindelijk vinden we één plek om te parkeren.. Omhoog de garage in en wat blijkt.. De laadpalen zijn bezet.. Dan maar weer de volgende garage opzoeken. Na een rondje Antwerpen vinden we dan een nieuwe plek, alleen zijn er geen laadpalen aanwezig.. Nouja dan maar parkeren en morgen een fastlader (combo) zoeken onderweg naar Nederland.

Antwerpen by night! Kerstshoppen, winkelen en eten. België staat bekend om haar bourgondisch eten. We gaan een klein gezellig eethuis binnen waar we zullen genieten van een heerlijk biefje met patat en verse groenten. Precies dat waar we zin in hebben. Na het diner lopen we langs een biercafé wat we natuurlijk niet ongezien voorbij kunnen laten gaan. En wat dachten jullie, we rijden niet alleen Amber, we drinken zelfs Amber! Zo sluiten we onze tweede avond van de roadtrip af.

4 AntwerpenDe laatste ochtend van de reis is aangebroken. We ontbijten op het gemak, pakken onze spullen en bedenken dat we toch beter direct naar Eindhoven kunnen rijden. Helaas roept de plicht voor ons werk weer en kunnen we onze tocht niet verlengen. Bovendien moeten we nog een laadpaal opzoeken anders komen we niet eens aan in Eindhoven.

Net Antwerpen uit rijden we de Q8 in Ranst op. Hier kunnen we laden via een combo, dit is een fastlader, Ideaal! Tijdens onze koffie wordt Amber weer opgeladen.

En dan zijn we weer in Eindhoven! Wat een ervaring en het viel ons allemaal behoorlijk mee. Het laden kan op meer plekken dan je denkt. Zolang de afstanden niet te groot worden en je zorgt dat Amber aan de lader staat dan zal Amber je overal brengen. Zoals Amber zegt: “Amber zorgt dat jij kan rijden. Altijd. 100% elektrisch.”.

We hebben een super tof weekend gehad, het was vermoeiend maar de gezelligheid in de steden maakt alles goed. Bedankt Amber voor dit geweldige avontuur!

Geschreven door Bas en Bart.

Meer foto’s van de roadtrippers zien? Kijk eens op https://www.driveamber.com/roadtrip/