Meet Jan Hendrik Golubowitsch! Hij werkt als relatiemanager bij ABN AMRO en is onze eerste Driver van de Maand. Waarom? Omdat hij zijn auto heeft verkocht en Amber is gaan gebruiken. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Van eigen auto naar deelauto

Waarom had je een eigen auto?
Ik ben 2 jaar geleden bij ABN AMRO begonnen als relatiemanager in de real estate sector voor de regio Zeeland. Ik werkte toen vanuit Rotterdam en moest veel naar klanten toe op slecht bereikbare plekken. Tijdens mijn sollicitatie werd aangegeven dat het handig was om een auto te kopen. Ik had nog geen auto aangezien ik toen in Amsterdam woonde. De keuze om toch een auto te kopen was dus vooral gemaakt vanwege de provincie waar ik werkzaam was en mijn rol als relatie manager.

Later kwam ik in een nieuwe functie terecht bij de Leisure sector in Amsterdam. Met al mijn klanten in het centrum van Amsterdam. Vervolgens ben ik verhuisd naar Den Haag, dus ik ging met de auto iedere dag vanuit Den Haag naar Amsterdam. Dat was helemaal niet ideaal.

Dus heb je je eigen auto verkocht?
Ja! Ik gebruikte mijn auto eigenlijk niet privé, omdat mijn vriendin al een lease auto heeft. Wij hadden dus twee auto’s waarvan eentje puur voor woon-werkverkeer bestemd was. Mijn klantafspraken in het centrum waren immers beter bereikbaar met het OV. De oplossing van Amber sloot perfect bij mij aan. Ik kom nu iedere dag met de trein naar het werk, wat mij zeker een uur file scheelt. Als ik naar een klant moet die minder goed bereikbaar is met het OV, pak ik gewoon een Amber.

Was je vriendin positief over het feit dat jullie eigen auto de deur uit ging? Geloofde ze dat een alternatief net zo goed zou kunnen zijn?
In eerste instantie vond ze het niet zo’n goed idee. Vooral met het oog dat ook bij haar bedrijf wellicht geen lease auto’s meer in het arbeidspakket zouden zitten. Ze dacht: ‘‘wij hebben zelf een auto waarom houden wij die niet?’’ Maar als je dan een rekensommetje gaat maken; het kost heel veel, ik heb het eigenlijk niet nodig en hierop kunnen wij besparen, was de conclusie snel gemaakt en stond ze er wel achter. Nu dat er veel mooie alternatieven zijn, zoals Amber, heb je geen auto meer nodig!

Meet the driver

Tijd voor wat meer persoonlijke vragen. Wie schuilt er achter de driver van de maand.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van leuke dingen doen met vrienden, mijn vriendin. Ik hou van een lekker hapje eten, een drankje doen en gewoon genieten van het leven. Mijn Hotelschool achtergrond verklaard dat een beetje; lekker eten, lekker koken en graag weekendjes weg.

Dus jouw vrije tijd besteed jij vooral aan ‘‘the good life’’?
Ja precies, haha. Ik werk vanaf maandag t/m vrijdag ontzettend hard, dus dan verdien ik ook om in het weekend lekker te relaxen.

Ben je recent nog ergens leuk geweest?
China! Shanghai ben ik geweest. Daar had ik een bruiloft van een huisgenoot. Je hebt daar een hele andere cultuur dan wij hier gewend zijn, maar wel echt super interessant en leuk.

En wat waren de hoogtepunten?
Het contrast tussen modern en het traditioneel in Shanghai. Waar je in een straat een super deluxe 5-sterren hotel hebt en om de hoek een wat meer ‘primitief’ ouderwets chinees gevoel. Dat vond ik echt heel bijzonder. En natuurlijk de ervaring van zo’n andere cultuur, waar je natuurlijk veel over leest maar het niet echt begrijpt totdat je er midden in zit! Ik hoor je veel praten over ‘ondernemen’, Ik hoor ook dat dit best vaak terug komt in jouw dagelijks leven, qua baan. Is dat dan misschien ook een van jouw drives; om nieuwe dingen te doen en te proberen.

Sta jij daar altijd open voor?
Ik vind het mooi om nieuwe dingen te proberen die ook echt beter kunnen zijn dan de dingen die je nu hebt. Dit zie je ook vaak terug in het dagelijks leven. Bij een bank werken redelijk veel mensen die een bepaalde oude stempel gewend zijn; bijvoorbeeld vervoer budgetten, parkeerplaatsen en je merkt toch, dat je mee moet gaan met de tijd. Ik vind het juist heel mooi dat ABN AMRO echt kijkt naar hun duurzaamheid, de CO2 uitstoot en het mooie CIRCL gebouw waar wij nu in zitten. Dat weerspiegeld in alles wat je doet.

Oke, get ready, ik ga een ‘cheesy’ vraag stellen. Waar ben jij het meest trots op?
Of tenminste een paar dingen waarvan jij denkt – ja daar ben ik echt heel blij mee! Toen ik jong was, was het mijn droom om de hotellerie in te gaan en daar ook echt iets mee te doen. Ik heb het ook gestudeerd, maar mijn master sloot daar niet echt op aan, omdat het echt financieel en marketing technisch was. Vervolgens ben ik de banking sector ingestapt en dat was wel even zoeken
in het begin. ‘‘Hoe kan ik daar mijn passie in terug vinden?’’ Nu werk ik er 3 jaar en zit ik binnen de leisure sector van ABN op een plek waar ik alles heel goed kan combineren. Ik ben trots dat hier nu kan zitten en zeggen: ‘‘Hey, ik doe echt iets wat ik leuk vind!’’ Dat had ik zeker niet gedacht 2 jaar geleden.

Zijn er een paar steekwoorden die jouw drive samenvatten?
Dat is passie! je moet een doel voor ogen hebben en een bepaald pad uitstippelen. Ik denk dat je ergens pas echt goed in kan zijn als je er passie voor hebt. Dan kan je er echt alles uithalen en geef je ook dat beetje extra! Dat had ik nooit gedacht, dat ik echt met plezier naar mijn werk ga, haha. Daar ben ik nu wel trots op. Net als dat ik nu gesetteld ben. Ik ga over een jaar trouwen, ik heb een huis gekocht, dus het grote mensen leven gaat beginnen. Afgelopen jaar was heel mooi voor mij. Als ik terug denk naar 5 jaar
geleden, had ik niet gedacht dat ik hier nu zou staan. Ik ga trouwen, ik heb en een huis en doe iets wat ik echt heel leuk vind. En dat zijn mooie dingen! Dus als je iets leuk vindt en daar ook passie voor hebt dan komt het uiteindelijk wel en valt alles op zijn plek.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.