Amsterdam, 6 juni 2018 – Op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam hebben Amber en Bakkers | Hommen Waerdevast & tB3 investments een intentieverklaring ondertekend om samen te investeren in flexibele mobiliteit. 

Flexibele mobiliteit

In Nederlandse binnensteden is autobezit niet langer de norm. Bewoners kiezen in toenemende mate voor flexibiliteit.
Gemeenten willen autobezit in de stad graag terugdringen om ruimte te scheppen voor andere activiteiten.

Als ontwikkelaar & belegger van flexibele woonoplossingen, met ondermeer Smart City Lofts, wil BHW haar huurders ook flexibele mobiliteit bieden. “Zeker onze short-stay klanten zullen niet snel een auto kopen voor de periode dat ze in een appartement wonen. Dat wil niet zeggen dat ze nooit een auto nodig hebben. Daarom willen we graag deelauto’s aanbieden. Met Amber hebben we de specialist gevonden om dat professioneel te kunnen aanbieden” aldus Tom Bakkers van BHW.

“Vaak worden nu bij een appartementengebouw één of twee deelauto’s neergezet voor de bewoners. Als die weg zijn heb je pech. Dat is geen mobiliteit waar je op kan rekenen. Wij bieden Guaranteed Mobility. Als je een auto reserveert dan zorgen wij dat er ook een auto is. Desnoods brengen we een extra auto. We hebben nog nooit een klant in de kou laten staan.” zo beschrijft Steven Nelemans, CEO van Amber, de dienst.

Minder parkeerruimte

Door het aanbieden van deelauto’s is er minder parkeerruimte nodig. Eén Amber auto kan tot wel tien privé auto’s vervangen. Daarmee komt veel parkeerruimte vrij. Bewoners kunnen per rit bewust kiezen voor de juiste vorm van mobiliteit. Het gebruik van de Amber auto’s wordt per minuut afgerekend. Er zijn geen abonnementskosten aan verbonden. Auto reserveren, openen en starten kan met de Amber app. De dienst sluit hierbij goed aan op het digitale karakter van de Smart City Lofts.

B|H|W en Amber zijn in Eindhoven bij het project The Wall een pilot gestart.

Over Amber

Amber is een nieuwe generatie carsharing platform dat een intelligente app en aangepaste elektrische BMW i3’s gebruikt om het aantal auto’s dat nodig is om een bepaald aantal mensen te bedienen drastisch te verminderen. Met de Amber app zijn gebruikers verzekerd van on-demand toegang tot elektrische mobiliteit. De service is momenteel beschikbaar voor bedrijven en helpt die bedrijven om hun medewerkers op een flexibele manier mobiliteit te bieden.

Amber’s visie is om wereldwijd on-demand uitstootvrije mobiliteit aan te bieden en zo een bijdrage te leveren aan de energietransitie en de leefbaarheid in de steden.

Over BHW & tB3 investments

Zowel BHW en tB3 houden zich bezig met het optimaliseren van vastgoed in de meest brede zin van de definitie;

Middels herontwikkelingen , actief asset management, transformaties maar vooral door creatieve, inventieve nieuwe invullingen voegen we waarde toe aan de gebouwen binnen onze portefeuilles. Hiermee creëren wij nieuwe specifieke functies voor de locaties, met een interessante duurzame beleggingswaarde, zowel voor de eindbelegger, financier als wel voor de opdrachtgever.

http://www.bakkers-hommen.nl/

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.