February 20, 2018 – ABN AMRO en EY hebben een overeenkomst met Amber getekend voor het aanbieden van elektrische deelauto’s aan hun medewerkers op de Zuidas. Het gaat om een pilot van een jaar. De bedrijven willen op deze manier een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeers- en parkeersituatie rondom de Zuidas.

Innovatieve autodeeldienst op Zuidas

Amsterdam Zuidas is één van de belangrijkste zakendistricten in Nederland. Meer dan 700 bedrijven en 7.000 woningen bevinden zich op de ruimte die iets meer dan 2,5 vierkante kilometer groot is. Het gebied kent een sterke groei en blijft aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven.  Er wordt al gewerkt aan de bouw van een project van 3 miljard euro, het ‘Zuidasdok’, waarbij het treinstation wordt uitgebreid, de wegen worden verbreed en tunnels worden aangelegd voor meer verkeer. Naast deze investeringen zijn innovaties in mobiliteit noodzakelijk om de bereikbaarheid van de Zuidas ook in de toekomst te garanderen.

Door Amber naar de Zuidas te brengen zetten ABN AMRO en EY een concrete stap met mobiliteit innovatie. Dankzij Amber kunnen medewerkers de file vermijden door gebruik te maken van andere vormen van transport om naar het werk te komen, zoals fiets of trein, en vervolgens Amber gebruiken om overdag naar zakelijke afspraken te gaan. Met behulp van intelligente voorspellende software en elementen zoals agenda-integratie kan Amber garanderen dat er een auto beschikbaar is voor de medewerkers wanneer ze die nodig hebben.

“De stap naar de Zuidas is erg belangrijk voor ons,” aldus Steven Nelemans, CEO van Amber. “We zijn nu actief in het zakelijke hart van Nederland waar we laten zien dat ook voor professionals een deelauto een goede oplossing is.”

Amber startte in mei vorig jaar bij ABN AMRO in Eindhoven, opende in september een hub bij de High Tech Campus Eindhoven en voegde daar vorige maand nog hubs aan toe bij Flight Forum in Eindhoven en Fontys Hogescholen in Eindhoven en Tilburg.

Ook geïnteresseerd in meer informatie over het boosten van de mobiliteit van jouw onderneming? Neem een kijkje op onze website of kom langs voor een kop koffie!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.